sobota, 23 marca 2013

naleśniki z curry na zielono.

Składniki
Ciasto naleśnikowe
1 jajo
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
półtorej szklanki mąki
łyżka curry
sól
tłuszcz do smażenia
Nadzienie
1 por
1 średniej wielkości cukinia
1 średniej wielkości zielona papryka
2 łyżki śmietany
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia

Przygotowanie
Trzepaczką ubić jajo, dodać mleko, mąkę i sól. Mieszać aż powstanie ciasto bez grudek. Dodać curry, wymieszać, dodać wodę, znów wymieszać i odstawić na czas robienia nadzienia. Warzywa pokroić na bardzo małe kawałki (z pora wziąć tylko jasną część), podsmażyć na patelni, doprawić mocno do smaku. Zostawić na małym ogniu na czas smażenia naleśników. Po usmażeniu naleśników do warzyw dodać śmietanę, wymieszać. Zawijać naleśniki z nadzieniem w rulon, podawać na gorąco.


Może nie jest to danie wykwintne, ale bardzo proste i szybkie. :) Warzywa trzeba naprawdę mocno doprawić - inaczej będą bez smaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz