sobota, 9 marca 2013

muffiny bananowe z czekoladą.

Składniki
ćwierć szklanki oleju
półtora szklanki mąki
pół szklanki brązowego cukru
trzy czwarte szklanki mleka
jajko średniej wielkości
dwa średniej wielkości banany
tabliczka czekolady mlecznej
trzy łyżeczki proszku do pieczenia
pół łyżeczki soli
pół łyżeczki cynamonu
szczypta gałki muszkatołowej

Przygotowanie
Banany rozbić widelcem na puree. Czekoladę posiekać nożem na kawałki. Suche składniki wymieszać w misce, dodać mokre, wymieszać łyżką. Piec około 20 minut w temperaturze 200 stopni. Babeczki powinny zrumienić się, urosnąć i popękać.


Najlepiej jeść jeszcze ciepłe, są przepysznie puszyste i bananowe! Niestety na drugi dzień są gorsze, ale daję im małe szanse na przetrwanie doby. ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz